Eternity

        Hmm..dah lame rasenye sy xtulis blog ni..ase rindu plak nak menulis..lagi-lagi bile ade org asek duk bertanye kat sy bile lah nak menulis entry baru..sibuk je!hehe..sebenanye xbape ade idea nak tulis ape..lagipun skrg mood holiday tgh berkuase dlm diri ni.Ase nak gi jalan-jalan je tau..hehe..maklumlah,exams baru je habis ni..kalau x,mesti asyik duk mengadap calculus,programming,drawing,bm,statics ngn circuits je..hish..pening tol.hehe..Alhmadulillah,exams dah habis dah untuk sem 1 ni,moge2 dapat keputusan yang cemerlang lah kan..teringin gak nak jd deans list..ekeke…InsyaAllah..tp sy plg takut dgn statics!!”the killer paper” kot..org yg ramai kate..hehe..tapi bg sy mmg the killer pun..sape xckp macam sy die mmg hebat!

        Bile cite sikit pasal subjek yg tgh sy amik skrg ni..sy berminat sgt nak cite characteristic lecturer bg setiap subjek yg sy amik ni..nak dipanjangkan cerita,lecturer untuk course sy ni,majoriti foreigner kalau nak tau.Pastu macam2lah kerenah yg kita dpt bile lecturer pun berbagai bangsa tapi agama satu je lah..”ISLAM as a way of life”..hehe..mule2 sekali nak cite pasal favourite lecturer kitorg sape agi kalau bukan Dr.Azram.Dr Azram ni ajar calculus 1,kitorg suke sgt2 kat die sebab die ade sifat kebapaan sgt2..die sgt penyayang dgn students die,lagi satu bile die ajar,semua org mesti akan fhm.Cara pengajaran die sgt sistematik dan teratur,No wonder lah kalau sume org akan boleh skor untuk subjek ni.Tp yg sedihnye,die dpt ajar kitorg sampai test2 je sebab die masuk hospital kerana serangan sakit jantung.Kitorg semua sedih sgt2.Lagi2 bila terngtkan kata2 die..Die ckp die xharapkan pape dr kitorg melainkan doa yg tidak putus2 untuk kesihatan die.Semoge Dr bertambah baik ye!!InsyaAllah..

       Untuk electric circuit plak..Name lecturer sy ialah Dr.Raihan.Die ni plak berasal dr Bangladesh.hehe..Jgn ingt Bangladesh xmaju tau!!Dr Raihan ni plak menjadi lecturer kesukaan ramai student terutamanya budak laki..tp yg xbaiknya bukan kesukaan cam Dr Azram,tp kesukaan untuk dijadikan bahan gelak..xbaik kan?kecian Dr raihan.Nk tau kenapa?Dr Raihan ni kalau die sebut perkataan “zero” akan jadi “jiro”…cam comel kan?hehe..sampai skrg diorg duk panggil Dr Raihan sbg Dr Jiro..Lagi satu bila die mengajar je,kepala die mesti goyang2 cam ada satu bangsa tu r bile bercakap..ish3..xbaik lah korg..insaf2 lah..kesian Dr tu.Walau camna pun org gelar kat Dr,sy tetap suke kat Dr kerana usaha Dr yg bekerja keras untuk nak memahamkan kami semua!!hidup Dr!!Dr tetap best!!Hmm..lecturer seterusnye,Statics.Mule2 sy dpt lecturer bername Dr Sadiq Al Mehdi.Die ajar mmg best sgt2 tp die garang sikit..tIap kali masuk kelas die mesti sy rase berdebar-debar.Mane taknye,die suke tanye students..tp tulah sebenanye yg membuatkan students fhm..tp kan,xlame pastu,Dr sadiq die dapat kerja kat Qatar,jd lecturer baru plak yang mengajar.Langsung xfhm!!hehe..tp sy kagum dgn die sebab die berusaha jugak nak bg student fhm..trimas!!

       Untuk subjek programing,name lecturer sy ialah Dr Omer.Lecturer ni baik sgt2 dgn students walaupun die ajar mmg langsung xfhm..hehe..Student bising pun die xkesah..tp yg bestnye bile die tgh mengajar,kitorg boleh tido!!ZzZzZz..yelah..sebab dah xfhm..maybe sy adalah salah sorg student yg tido kot mase die ajar..hehe..tp agak2 betul ke?..:p.Masuk plak subjek yang paling sy suke..drawing!!hehe..name lecturer ni Dr Konneh.Sy xtau lah plak die berasal dr mana tp yg sy agk die berasal dari Afrika kot..Subjek ni plg rileks tp byk sgt kerja.Dr Konneh ni die suke bagi kerja kat students..Paling tidak pun Home assignment mesti dua kerja ngn Class assignment satu kerja..Kat kelas sy xpernah fhm apa yg dia aja sebab sebutan die sgt merungsingkan sy..contohnya sy bg satu je tau..lebih2 xboleh!hehe..contohnye kalau perkataan “circle”,die sebut “carcul”..hehe..bg sy die mmg comel..tp die lecturer yg sgt baik bg sy.Die nak sgt students die skor dalam subjek die.Antara satu usaha die ni la..bg assignment byk2..walaupun sy xfhm apa yg dia ajar,tp sy skor tau dlm kuiz,assignment ngn midterm die!!hehe..(terase syukur…)..xbangge tau!!akhirnya carry mark pun Alhamdulillah..hehe..tp xtaulah final ni kan..

        Akhir sekali mengenai lecturer sy ialah lecturer yg paling best untuk subjek Bahasa Melayu..Name dia Asiah Md Siang.Kitorg panggil die cikgu.Die yang suruh tau..cikgu Asiah ni mmg suke buat lawak tau..asyik nak tergelak je kalau die bercakap..Kalau kat kelas..die suke sebut name “Oday”..hehe..name seorg pelajar dari course IRKHS.Cikgu ni penyayang tau..pernah satu mase ni die suh wat presentation pasal projek sebagai jurutera.Kebanyakan dak kelas sy ni sume dah 3rd year,4th year,kitorg ni(sy,wana,ika,fath n suraya) baru 1st year agak terkapai2 gak r.Dahla xamik major agi..hehe..Tp die xputus2 bg sokongan kat kitorg suh buat yg terbaik..tiba hari pembentangan,kitorg dapat pujian dari cikgu sebab buat yang terbaik…hehe..Hmm..begitulah sedikit sebanyak cerita sy.Apa yg sy nak sampaikan dari entry ini ialah wlaucamanapun sikap seseorg pendidik kita itu,kite haruslah hormat kepada dia kerana keberkatan ilmu tu berada di tgn dia..xbegitu?:)

Advertisements

Baby boy, atashi wa koko ni iru yo, doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat I love you dakara koso, shinpai shinakute iin da yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo, kono kokoro
Iitai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo (matteru yo)

Bukiyou na ore, tooku ni iru kimi
Tsutaetai kimochi sono mama iezu ni, kimi wa icchimatta
Ima ja nokosareta kimi wa arubamu no naka
Denpa de shika aenai hibi, dakedo mienai ze kimi no hohoemi
Kimi no nukumori kami no kaori, kono nodo no kawaki wa sono mama mitasarezu ni
Sugiteku hibi no naka nanda ka kimi no omokage hitasura sagashita
Kimi to yoku aruita ano michi wa, ima ore dake no ashioto ga hibiite ita
Nna koto yori omae no hou wa genki ka? Chanto meshi kutteru ka?
Chikushou, yappa ienee ya
Mata kondo okuru yo, ore kara no letter

Baby boy, atashi wa koko ni iru yo, doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat I love you dakara koso, shinpai shinakute iin da yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo, kono kokoro
Iitai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo (matteru yo)

Kamakura no sunahama de mita kimi no sugata, nami ni nomareta kimi ni iitai kotoba
Nandaka maji setsunee otoko na no ni nande…kotoba dete konee ya
Oboetemasu ka? Kimi to itta karaoke no naka
Ore ga ireta kyoku no kotoba monitaa ukanda mama
Honto wa kimi ni tsutaetakatta
Kimi to futarikiri de hajimete machiawase wo shita ano hi
Marude guuzen ni atta ka no you ni hashagi
Hohoemu kimi ga wasurerarenai tte
Hanashi kanari sore chimatta ga wakaru yo na? Ore ga iitai kotoba
Shit nokori kaku basho ga nee ya
Gomen, tsugi wa zettai ni okuru kara

Baby boy, atashi wa koko ni iru yo, doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat I love you dakara koso, shinpai shinakute iin da yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo, kono kokoro
Iitai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo (matteru yo)

Ore ga motto kanemochi dattara, motto matomo na shigoto wo shitetara
Moshimo subete gisei ni dekita no nara, ore wa zettai ni kimi wo…
Da ga please kanchigai dake wa sunna, kimi ni sabishii omoi wa sasetakunee ga
Isogashii naka anma hanasenee ga
Baby believe kore wa all for our future
But shoujiki, ima sugu kimi to aitai, ima sugu dakishimete yaritai
Mukashi, kimi ga ore no tonari de suwatteta seki ni wa, mou daremo inai tte…
Maa, sonna koto wa iin da, iitai koto wa sonnan ja neen da
Imasara da ga, zutto iitakatta kotoba wo kome okuru unsent letter

Baby girl, atashi wa koko ni iru yo, doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat I love you dakara koso, shinpai shinakute iin da yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo, kono kokoro
Iitai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo

Baby boy, atashi wa koko ni iru yo, doko mo ikazu ni matteru yo
You know I love you dakara koso, shinpai shinakute iin da yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo, kono kokoro
Ima nara sunao ni ieru yo
I don’t eva wanna let you go

********************************************************************************

Baby boy, I’m here, I won’t go anywhere, I’ll be waiting for you
You know dat I love you, and that’s why you don’t need to worry
No matter how far apart we are, my love won’t change
You know what I mean?
I’m waiting for you (waiting for you)

Me, so clumsy, and you, far away
With me still unable to tell you how I felt, you went away
Now you remain only in my album
These days we can only meet via the airwaves, but I can’t see your smile
Your warmth, the smell of your hair; as the days went by
My thirst for you was unquenched, and I searched desperately for a trace of you
On the road I often walked down with you, the only sound now was my footsteps
But enough of that, how are you? Are you eating properly?
Dammit, I just can’t say it
I’ll send you another letter from me soon

Baby boy, I’m here, I won’t go anywhere, I’ll be waiting for you
You know dat I love you, and that’s why you don’t need to worry
No matter how far apart we are, my love won’t change
You know what I mean?
I’m waiting for you (waiting for you)

I saw you on the sand dunes in Kamakura; the words I wanted to say were swallowed up in the waves
This is really painful; I’m a guy…so why won’t the words come?
Do you remember? When I was at karaoke with you
The words to the song I picked were on the screen
The truth was, I wanted to tell you
The day we got together, just the two of us, for the first time
We played around like we met by chance
I wanted to say “I can’t forget your smile”
But I got pretty off-topic, huh? You get what I want to say, right?
Shit, I’ve run out of space to write
Sorry, next time I’ll definitely send it

Baby boy, I’m here, I won’t go anywhere, I’ll be waiting for you
You know dat I love you, and that’s why you don’t need to worry
No matter how far apart we are, my love won’t change
You know what I mean?
I’m waiting for you (waiting for you)

If I was richer, if I had a more serious job
If I’d been able to suffer through everything, I know I could…
But please, don’t get the wrong idea, I don’t want to make you lonely, but
I’m busy so I can’t really talk, but
Baby believe kore wa all for our future
But to be honest, I want to see you right now, I want to hold you right now
Now there’s nobody sitting in that seat where you used to sit next to me…
Well, that’s no biggie, that wasn’t what I wanted to say
It’s probably too late, but I’ll pour out the words I’ve been wanting to say all this time, and send it to you, my unsent letter

Baby girl, I’m here, I won’t go anywhere, I’ll be waiting for you
You know dat I love you, and that’s why you don’t need to worry
No matter how far apart we are, my love won’t change
You know what I mean?
I’m waiting for you (waiting for you)

Baby boy, I’m here, I won’t go anywhere, I’ll be waiting for you
You know I love you, and that’s why you don’t need to worry
No matter how far apart we are, my love won’t change
Now I can come out and say it
I don’t eva wanna let you go

“Adik..bangun dik..”kejut abah sambil mengusap ubun-ubun kepalaku.

     Di kala hening pagi,apabila burung mula berkicauan,aku tidak tahu mengapa hatiku berasa sangat gembira.Nak tahu kenapa?aku nak masuk sekolah baru!!yeay!!bermulanya 6 januari,2001,umurku sudah mencapai 13 tahun.Tanggal 13 Januari 2001,aku telah ditawarkan untuk masuk ke Sekolah Agama Menengah Bestari di mana satu-satunya sekolah agama yang berasrama penuh.Pada mulanya abahku menyuruh aku masuk ke mrsm Pendang,tapi jauhlah sangat.Aku ni anak yang manja sikit(sikit je la..hehe).Sebab tu lah tak nak pegi sekolah jauh-jauh.Akhirnya aku mengambil keputusan untuk pergi ke sambestari di mana lokasinya hanya terletak di subang jaya dan hanya 30 minit dari rumahku.(dekat kan?..hehe).

    Sejurus selepas itu,aku terus bangun dengan bersemangat dari tidur untuk menyiapkan diri.Sepanjang perjalanan ke sana,akulah orang yang paling ceria dan paling banyak bercakap sampai ibuku pun geleng-geleng kepala.Pening melihat karenah anaknya yang sangat ceria.Maklumlah,nak masuk sekolah barulah katakan.Nak jumpe kawan baru,cikgu baru,suasana baru dan banyak lagi lah yang baru.Setelah setengah jam perjalanan,aku melihat sebuah bangunan yang baru dan cantik.Itulah dia SAMBESTARI!!

sambestari

     Setelah selesai pendaftaran sekolah dan asrama,aku telah di bawa masuk ke dorm.Dorm b2:3 adalah dorm pertamaku di sini di mana pelajar tingkatan satu dikehendaki duduk bersama-sama pelajar tingkatan dua.Sebelum keluargaku berangkat pulang,abahku sempat memberi nasihat dan kata-kata semangat untukku.Tanpa ku sedari,air mataku mengalir basah ke pipi.Aku berasa sangat sedih dan hiba apabila keretaku mulai bergerak keluar dari pintu gerbang.Walaubagaimanapun,aku tetap menguatkan diriku supaya tidak menangis lagi.Aku harus kuat demi meneruskan misi dan harapan mereka!!Aku sungguh sayang mereka!!

     Setelah selesai bersolat zohor,sessi suai kenal(orientasi) sudah bermula.Pelajar baru diminta untuk berkumpul di dataran asrama puteri.Bilangan kami hanya seramai 28 orang sahaja bagi pelajar perempuan,bilangan yang sangat sedikit kalau diikutkan.Maklumlah,hanya pelajar yang terpilih sahaja masuk ke sini.hehe.Apabila berkumpul,aku melihat wajah-wajah fasilitator yang sangat tegas dan susah nak senyum.Mereka semua terdiri daripada senior yang diamanahkan untuk menguruskan pelajar baru sepanjang minggu suai kenal.Kami diberi telur mentah sebagai “barang amanah”.Sungguh menyeksakan untuk dibawa ke mana-mana!!Perkara yang tidak mungkin aku lupakan sepanjang minggu suai kenal adalah telurku telah dipijak oleh kakak fasilitator.Pada masa itu hanya tuhan saja yang tahu bagaimana geramnya aku kat kakak tu.hehe.

     Selain itu,antara slot lain yang tidak boleh dilupakan ialah OBH(operasi burung hantu).Kami diminta untuk berjalan seorang diri mengikut panduan yang telah ditetapkan.Ketika itu,aku masih ingat lagi abang fasilitator yang menyamar jadi hantu untuk menggangguku telah dipukul oleh aku sendiri!!sakit tak?maaf ye..hehe.Selepas seminggu,berakhirnya minggu orientasi.Pada masa itu,baru aku tahu apa erti minggu suai kenal ini.Walaupun sangat benci pada mulanya,tetapi sebenarnya banyak mesej dan pesanan yang ingin disampaikan sepanjang minggu ini.Terima kasih ye kepada semua yang terlibat!!

     Aku telah mula memasuki alam persekolahan yang sebenar.Pada mulanya,aku sentiasa menangis seorang diri terkenangkan ibu bapaku di rumah.Orang kata “homesick”..hehe.Kalau nak tahu,aku lah orang yang paling gemar ke “public phone” setiap pagi sebelum pergi ke kelas untuk menelefon ibu bapaku di rumah.Sambil bercakap dengan mereka dalam talian,mesti menangis.Setiap minggu mesti ibu bapaku melawat aku di sini.hehe.Agak-agak kenapa ye?hehe..Aku di tempatkan di kelas 1 Al-Biruni.Guru pertamaku di sekolah ini ialah Ustaz Rizal.Di dalam kelas,aku telah berjumpa dengan kawan-kawan baruku.Semuanya baik belaka.

     Setelah hampir setahun menimba ilmu di sini,bergaul dengan kawan-kawan yang ceria,menyertai aktiviti yang menyeronokkan,aku menjadi lebih kuat dan tidak menangis selalu lagi seperti awal tahun.Pada malam terakhir sebelum cuti sekolah,kami sebagai pelajar tingkatan satu diminta untuk menyampaikan persembahan kepada penduduk asrama puteri.Kami telah menyanyikan lagu untuk kakak-kakak senior.Lagu yang sedia ada,tapi lirik yang di ubah.Comel kan?hehe..Persembahan kami telah menitiskan air mata mereka kerana mereka sangat terharu.Begitulah cerita ringkas yang boleh dikongsi bersama.Akhir kata,setiap detik suka dan duka itu takkan pudar dari ingatan walaupun destinasi yang dicari semakin hampir.Hargailah sebuah pertemuan kerana di situlah letaknya perpisahan..:).Buat kawan-kawanku..terimalah sebuah lagu untukmu semua..ukhwah fillah abadan abadan.

December 2017
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Blog Stats

  • 659 hits