Eternity

Mereka sgt best!!!

Posted on: November 12, 2008

        Hmm..dah lame rasenye sy xtulis blog ni..ase rindu plak nak menulis..lagi-lagi bile ade org asek duk bertanye kat sy bile lah nak menulis entry baru..sibuk je!hehe..sebenanye xbape ade idea nak tulis ape..lagipun skrg mood holiday tgh berkuase dlm diri ni.Ase nak gi jalan-jalan je tau..hehe..maklumlah,exams baru je habis ni..kalau x,mesti asyik duk mengadap calculus,programming,drawing,bm,statics ngn circuits je..hish..pening tol.hehe..Alhmadulillah,exams dah habis dah untuk sem 1 ni,moge2 dapat keputusan yang cemerlang lah kan..teringin gak nak jd deans list..ekeke…InsyaAllah..tp sy plg takut dgn statics!!”the killer paper” kot..org yg ramai kate..hehe..tapi bg sy mmg the killer pun..sape xckp macam sy die mmg hebat!

        Bile cite sikit pasal subjek yg tgh sy amik skrg ni..sy berminat sgt nak cite characteristic lecturer bg setiap subjek yg sy amik ni..nak dipanjangkan cerita,lecturer untuk course sy ni,majoriti foreigner kalau nak tau.Pastu macam2lah kerenah yg kita dpt bile lecturer pun berbagai bangsa tapi agama satu je lah..”ISLAM as a way of life”..hehe..mule2 sekali nak cite pasal favourite lecturer kitorg sape agi kalau bukan Dr.Azram.Dr Azram ni ajar calculus 1,kitorg suke sgt2 kat die sebab die ade sifat kebapaan sgt2..die sgt penyayang dgn students die,lagi satu bile die ajar,semua org mesti akan fhm.Cara pengajaran die sgt sistematik dan teratur,No wonder lah kalau sume org akan boleh skor untuk subjek ni.Tp yg sedihnye,die dpt ajar kitorg sampai test2 je sebab die masuk hospital kerana serangan sakit jantung.Kitorg semua sedih sgt2.Lagi2 bila terngtkan kata2 die..Die ckp die xharapkan pape dr kitorg melainkan doa yg tidak putus2 untuk kesihatan die.Semoge Dr bertambah baik ye!!InsyaAllah..

       Untuk electric circuit plak..Name lecturer sy ialah Dr.Raihan.Die ni plak berasal dr Bangladesh.hehe..Jgn ingt Bangladesh xmaju tau!!Dr Raihan ni plak menjadi lecturer kesukaan ramai student terutamanya budak laki..tp yg xbaiknya bukan kesukaan cam Dr Azram,tp kesukaan untuk dijadikan bahan gelak..xbaik kan?kecian Dr raihan.Nk tau kenapa?Dr Raihan ni kalau die sebut perkataan “zero” akan jadi “jiro”…cam comel kan?hehe..sampai skrg diorg duk panggil Dr Raihan sbg Dr Jiro..Lagi satu bila die mengajar je,kepala die mesti goyang2 cam ada satu bangsa tu r bile bercakap..ish3..xbaik lah korg..insaf2 lah..kesian Dr tu.Walau camna pun org gelar kat Dr,sy tetap suke kat Dr kerana usaha Dr yg bekerja keras untuk nak memahamkan kami semua!!hidup Dr!!Dr tetap best!!Hmm..lecturer seterusnye,Statics.Mule2 sy dpt lecturer bername Dr Sadiq Al Mehdi.Die ajar mmg best sgt2 tp die garang sikit..tIap kali masuk kelas die mesti sy rase berdebar-debar.Mane taknye,die suke tanye students..tp tulah sebenanye yg membuatkan students fhm..tp kan,xlame pastu,Dr sadiq die dapat kerja kat Qatar,jd lecturer baru plak yang mengajar.Langsung xfhm!!hehe..tp sy kagum dgn die sebab die berusaha jugak nak bg student fhm..trimas!!

       Untuk subjek programing,name lecturer sy ialah Dr Omer.Lecturer ni baik sgt2 dgn students walaupun die ajar mmg langsung xfhm..hehe..Student bising pun die xkesah..tp yg bestnye bile die tgh mengajar,kitorg boleh tido!!ZzZzZz..yelah..sebab dah xfhm..maybe sy adalah salah sorg student yg tido kot mase die ajar..hehe..tp agak2 betul ke?..:p.Masuk plak subjek yang paling sy suke..drawing!!hehe..name lecturer ni Dr Konneh.Sy xtau lah plak die berasal dr mana tp yg sy agk die berasal dari Afrika kot..Subjek ni plg rileks tp byk sgt kerja.Dr Konneh ni die suke bagi kerja kat students..Paling tidak pun Home assignment mesti dua kerja ngn Class assignment satu kerja..Kat kelas sy xpernah fhm apa yg dia aja sebab sebutan die sgt merungsingkan sy..contohnya sy bg satu je tau..lebih2 xboleh!hehe..contohnye kalau perkataan “circle”,die sebut “carcul”..hehe..bg sy die mmg comel..tp die lecturer yg sgt baik bg sy.Die nak sgt students die skor dalam subjek die.Antara satu usaha die ni la..bg assignment byk2..walaupun sy xfhm apa yg dia ajar,tp sy skor tau dlm kuiz,assignment ngn midterm die!!hehe..(terase syukur…)..xbangge tau!!akhirnya carry mark pun Alhamdulillah..hehe..tp xtaulah final ni kan..

        Akhir sekali mengenai lecturer sy ialah lecturer yg paling best untuk subjek Bahasa Melayu..Name dia Asiah Md Siang.Kitorg panggil die cikgu.Die yang suruh tau..cikgu Asiah ni mmg suke buat lawak tau..asyik nak tergelak je kalau die bercakap..Kalau kat kelas..die suke sebut name “Oday”..hehe..name seorg pelajar dari course IRKHS.Cikgu ni penyayang tau..pernah satu mase ni die suh wat presentation pasal projek sebagai jurutera.Kebanyakan dak kelas sy ni sume dah 3rd year,4th year,kitorg ni(sy,wana,ika,fath n suraya) baru 1st year agak terkapai2 gak r.Dahla xamik major agi..hehe..Tp die xputus2 bg sokongan kat kitorg suh buat yg terbaik..tiba hari pembentangan,kitorg dapat pujian dari cikgu sebab buat yang terbaik…hehe..Hmm..begitulah sedikit sebanyak cerita sy.Apa yg sy nak sampaikan dari entry ini ialah wlaucamanapun sikap seseorg pendidik kita itu,kite haruslah hormat kepada dia kerana keberkatan ilmu tu berada di tgn dia..xbegitu?:)

Advertisements

1 Response to "Mereka sgt best!!!"

hohoho.. bgituka rupanya jln cte sem 1 anda.. aku punye mmg amt amt amt miserable. finals aritu mmg cm kerang hangus gle. haih. dr azram mmg sgt bes!! sgt penyayang tp lm clas mmg die sgt serious. students tale berckp sepatah pon klu x mmg kena la. drawing ko ckp rilex???? terjatuh bgnn aku! wahaha. plg menggelabah ade la. xcye tnye khai. die partner aku mase drawing. bkn la partner pe deskmate saja tp mmg gle btul haha. lwk gle bile igt blk. yeeeahoow cuti mari menikmati masa yg akn terbuang bgitu saja. hahahaha. k. hv a nice job hahahhaa. awk saje yg phm la ye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

November 2008
M T W T F S S
« Oct   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Blog Stats

  • 658 hits
%d bloggers like this: